Lívance s horkým ovocem

Lívance milují nejen děti, ale i dospělí. Vylepšete je horkým ovocem a šlehačkou a uvidíte, jak se budou děti olizovat od ucha k uchu. Podávat je můžete jak k obědu, tak i k večeři a pochutná si celá rodina. Vytvořte svým dětem chutný oběd a zároveň sladké překvapení až se vrátí ze školy a připravte jim lívance s horkým ovocem dle našeho receptu.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nejprve si připravíme kvásek a to tak, že si odlejeme trochu mléka do hrnce, přidáme lžíci cukru a mléko lehce zahřejeme na plotně. Nesmí mít ani moc vysokou teplotu ani být studené. Poté do něj přidáme droždí a rozmícháme.
2.
Zbytek ingrediencí – mouku, vlažné mléko, špetku soli a vejce smícháme v míse do hladkého těsta a nakonec do něj kvásek přidáme.
3.
Takto připravené těsto dáme kynout cca na 1 hod. na teplé místo, ideálně přikryté utěrkou, nebo tak, jak to dělaly naše babičky, pod peřinu.
4.
Po 1 hod. by mělo být těsto 2x tak vysoko. Rozehřejeme si pánev či lívanečník a na mírném ohni smažíme do zlatova z obou stran.
5.
Příprava horkého ovoce: vložíme ovoce do hrnce a smícháme se lžící cukru. Ovoce necháme pár minut ohřát. Poté ovocem dozdobíme lívance a přidáme šlehačku.
6.
Lívance můžeme pomazat i nutelou a posypat skořicovým cukrem. Dobrou chuť.

Od: Marie, 9.11.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
5.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
15 min vaření
1 hod 30 min celkem
Množství: 5 × porce
Autor: Marie
Cena ingrediencí: 1 × porce = 4 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
266.38 kcal
Protein
10.19 g
Sacharidy
z toho cukr
45.89 g
8.95 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
3.77 g
1.32 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama