Lívance s horkým ovocem

Lívance milují nejen děti, ale i dospělí. Vylepšete je horkým ovocem a šlehačkou a uvidíte, jak se budou děti olizovat od ucha k uchu. Podávat je můžete jak k obědu, tak i k večeři a pochutná si celá rodina. Vytvořte svým dětem chutný oběd a zároveň sladké překvapení až se vrátí ze školy a připravte jim lívance s horkým ovocem dle našeho receptu.

Ingredience (5 x porce)

Postup přípravy

  1. Nejprve si připravíme kvásek a to tak, že si odlejeme trochu mléka do hrnce, přidáme lžíci cukru a mléko lehce zahřejeme na plotně. Nesmí mít ani moc vysokou teplotu ani být studené. Poté do něj přidáme droždí a rozmícháme.
  2. Zbytek ingrediencí – mouku, vlažné mléko, špetku soli a vejce smícháme v míse do hladkého těsta a nakonec do něj kvásek přidáme.
  3. Takto připravené těsto dáme kynout cca na 1 hod. na teplé místo, ideálně přikryté utěrkou, nebo tak, jak to dělaly naše babičky, pod peřinu.
  4. Po 1 hod. by mělo být těsto 2x tak vysoko. Rozehřejeme si pánev či lívanečník a na mírném ohni smažíme do zlatova z obou stran.
  5. Příprava horkého ovoce: vložíme ovoce do hrnce a smícháme se lžící cukru. Ovoce necháme pár minut ohřát. Poté ovocem dozdobíme lívance a přidáme šlehačku.
  6. Lívance můžeme pomazat i nutelou a posypat skořicovým cukrem. Dobrou chuť.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 266.38 kcal | Protein: 10.19 g | Sacharidy: 45.89 g | z toho cukr: 8.95 g | Tuk: 3.77 g | z toho nas. MK: 1.32 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2158-livance-s-horkym-ovocem