Lívance milují nejen děti, ale i dospělí. Vylepšete je horkým ovocem a šlehačkou a uvidíte, jak se budou děti olizovat od ucha k uchu. Podávat je můžete jak k obědu, tak i k večeři a pochutná si celá rodina. Vytvořte svým dětem chutný oběd a zároveň sladké překvapení až se vrátí ze školy a připravte jim lívance s horkým ovocem dle našeho receptu.
Ingredience (5 x porce)
Postup přípravy
Nejprve si připravíme kvásek a to tak, že si odlejeme trochu mléka do hrnce, přidáme lžíci cukru a mléko lehce zahřejeme na plotně. Nesmí mít ani moc vysokou teplotu ani být studené. Poté do něj přidáme droždí a rozmícháme.
Zbytek ingrediencí – mouku, vlažné mléko, špetku soli a vejce smícháme v míse do hladkého těsta a nakonec do něj kvásek přidáme.
Takto připravené těsto dáme kynout cca na 1 hod. na teplé místo, ideálně přikryté utěrkou, nebo tak, jak to dělaly naše babičky, pod peřinu.
Po 1 hod. by mělo být těsto 2x tak vysoko. Rozehřejeme si pánev či lívanečník a na mírném ohni smažíme do zlatova z obou stran.
Příprava horkého ovoce: vložíme ovoce do hrnce a smícháme se lžící cukru. Ovoce necháme pár minut ohřát. Poté ovocem dozdobíme lívance a přidáme šlehačku.
Lívance můžeme pomazat i nutelou a posypat skořicovým cukrem. Dobrou chuť.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 266.38 kcal |
Protein: 10.19 g |
Sacharidy: 45.89 g |
z toho cukr: 8.95 g |
Tuk: 3.77 g |
z toho nas. MK: 1.32 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2158-livance-s-horkym-ovocem