Kefírové lívance

Lívance milujeme na všechny možné způsoby a také tyto kefírové jsou jednoduché, rychlé a vynikající.

Ingredience

Na ozdobu

    • nebo

Na smažení

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Kefír, cukr a vejce šlehejte metličkou tak, aby se suroviny spojily. Do prosáté mouky přidejte sůl a jedlou sodu, a smíchejte s rozšlehanými vejci s kefírem.
2.
Vznikne nám hladké těsto polotekuté konzistence. Na lívanečníku či klasické pánvi rozpálíme malé množství oleje nebo je pouze olejem vytřeme. Smažíme dozlatova.
3.
Hotové lívanečky zdobíme dle chuti. Můžeme promazat natunetou, což je zdravá varianta nutelly nebo marmeládou, navrch přidáme tvaroh, ovoce a zastříkneme datlovým sirupem. Ve zdobení lívanečků se fantazii a chuti meze nekladou.

Od: Šárka75, 15.9.2019

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 40 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Šárka75
Cena ingrediencí: 1 × porce = 14 Kč
Kategorie: hlavní chod, dezert, snídaně, vegetariánské

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
375.52 kcal
Protein
19.54 g
Sacharidy
z toho cukr
61.61 g
14.26 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
5.67 g
2.12 g

Detailní rozpis podle ingrediencí


×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.