Kefírové lívance

Lívance milujeme na všechny možné způsoby a také tyto kefírové jsou jednoduché, rychlé a vynikající.

Ingredience (4 x porce)

Na ozdobu

Na smažení

Postup přípravy

  1. Kefír, cukr a vejce šlehejte metličkou tak, aby se suroviny spojily. Do prosáté mouky přidejte sůl a jedlou sodu, a smíchejte s rozšlehanými vejci s kefírem.
  2. Vznikne nám hladké těsto polotekuté konzistence. Na lívanečníku či klasické pánvi rozpálíme malé množství oleje nebo je pouze olejem vytřeme. Smažíme dozlatova.
  3. Hotové lívanečky zdobíme dle chuti. Můžeme promazat natunetou, což je zdravá varianta nutelly nebo marmeládou, navrch přidáme tvaroh, ovoce a zastříkneme datlovým sirupem. Ve zdobení lívanečků se fantazii a chuti meze nekladou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 417.82 kcal | Protein: 22.34 g | Sacharidy: 63.75 g | z toho cukr: 16.26 g | Tuk: 7.18 g | z toho nas. MK: 3.39 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1968-kefirove-livance