Vláčné pečivo ze sladkých brambor - batátů

Již je tomu pár let, co se batáty dostaly do našeho povědomí a i nadále se stávají stále populárnějšími. Avšak ne každý je zná.

Jedná se o naoranžovělé brambory se sladkou chutí. Tato lze přirovnat například k chuti mrkve. Batáty lze konzumovat jak na sladko, tak i na slano. Pojďte nyní vyzkoušet tu sladkou variantu.

Příprava pečiva z batátového těsta není nijak náročná a zvládne ji snad každý. Těsto se nelepí a velmi dobře se s ním pracuje. Můžete si z něj vytvořit plněné šátečky, rohlíčky, anebo z něj vykrájet různé tvary a po upečení je obalit v moučkovém cukru. Fantazii se meze nekladou.

Ingredience (16 x porce)

Na dohotovení

Postup přípravy

  1. Nejdříve si oloupejte batáty, jenž následně nastrouhejte na jemném struhadle. Následně k nim přidejte i hladkou a polohrubou mouku.
  2. Máslo si rozpusťte v hrníčku a nechte trošku zchladnout.
  3. A nyní můžete přidat k batátům a mouce i zbytek surovin - vychladlé máslo a bílý jogurt.
  4. V tento okamžik použijte ruce, abyste ze surovin vytvořili kompaktní, vláčné a nelepivé těsto.
  5. A teď už je jen na vás, jak si s těstem poradíte. Můžete z něj pouze v krájet různé tvary, udělat čtverečky, jenž naplníte marmeládou a vytvoříte z nich šátečky a podobně.
  6. Jakmile si dohrajete s tvarováním, můžete pečivo umístit na plech vyložený pečícím papírem. Batátové pečivo pečte ve vyhřáté troubě na 180 °C zhruba po dobu 20 minut.
  7. Před podáváním jej můžete posypat moučkovým cukrem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 191.56 kcal | Protein: 3.28 g | Sacharidy: 22.07 g | z toho cukr: 1.28 g | Tuk: 9.60 g | z toho nas. MK: 5.93 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3090-vlacne-pecivo-ze-sladkych-brambor-batatu