Rukolový salát s mozzarellou a olivami

Výborný salát, kde je pikantní chuť rukoly a oliv příjemně vyvážená nasládlou chutí mrkve a cherry rajčat. Na cestách nahradí oběd nebo si jej můžete dát jako lehkou večeři.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Mrkev a okurku oškrábeme. Mrkev nastrouháme na hrubém struhadle, okurku nakrájíme. Na čtvrtiny překrojíme rajčata a olivy můžeme nechat celé nebo nakrájet.
2.
Na sítku propláchneme rukolu a polníček, natrháme do mísy. Smícháme s ostatní nakrájenou a nastrouhanou zeleninou.
3.
V menší misce promícháme olivový olej a hořčici. Přidáme na salát a důkladně promícháme. Rozdělíme na dvě porce a na každou nakrájíme mozzarellu.

Od: Ráďa 78, 7.1.2021

Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
15 min celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 80 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: hlavní chod, saláty, česká, zelenina, sýr, za studena, vegetariánské, low carb, bezlepkové
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
699.99 kcal
Protein
38.73 g
Sacharidy
z toho cukr
15.57 g
9.21 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
52.76 g
17.79 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama