Rukolový salát s mozzarellou a olivami
Výborný salát, kde je pikantní chuť rukoly a oliv příjemně vyvážená nasládlou chutí mrkve a cherry rajčat. Na cestách nahradí oběd nebo si jej můžete dát jako lehkou večeři.
Reklama
Postup přípravy
1.
Mrkev a okurku oškrábeme. Mrkev nastrouháme na hrubém struhadle, okurku nakrájíme. Na čtvrtiny překrojíme rajčata a olivy můžeme nechat celé nebo nakrájet.
2.
Na sítku propláchneme rukolu a polníček, natrháme do mísy. Smícháme s ostatní nakrájenou a nastrouhanou zeleninou.
3.
V menší misce promícháme olivový olej a hořčici. Přidáme na salát a důkladně promícháme. Rozdělíme na dvě porce a na každou nakrájíme mozzarellu.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
703.29 kcal |
Protein |
38.72 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
15.99 g
9.21 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
53.17 g
18.09 g
|
Reklama
Reklama