Výborný salát, kde je pikantní chuť rukoly a oliv příjemně vyvážená nasládlou chutí mrkve a cherry rajčat. Na cestách nahradí oběd nebo si jej můžete dát jako lehkou večeři.
Ingredience (2 x porce)
Postup přípravy
Mrkev a okurku oškrábeme. Mrkev nastrouháme na hrubém struhadle, okurku nakrájíme. Na čtvrtiny překrojíme rajčata a olivy můžeme nechat celé nebo nakrájet.
Na sítku propláchneme rukolu a polníček, natrháme do mísy. Smícháme s ostatní nakrájenou a nastrouhanou zeleninou.
V menší misce promícháme olivový olej a hořčici. Přidáme na salát a důkladně promícháme. Rozdělíme na dvě porce a na každou nakrájíme mozzarellu.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 699.99 kcal |
Protein: 38.73 g |
Sacharidy: 15.57 g |
z toho cukr: 9.21 g |
Tuk: 52.76 g |
z toho nas. MK: 17.78 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2932-rukolovy-salat-s-mozzarellou-a-olivami