Dort Pavlova zdravě a fit

Ochutnali jste dort Pavlova? Křehký, jemný a rozplývající se na jazyku. Přesně takový je a všichni ho milují!

Věřím, že se mezi námi nenajde nikdo, kdo by o tomto dortu alespoň jednou neslyšel. Jeho základ tvoří bílky a také velké množství cukru. Já jsem si dnes pro vás přichystala lehčí a zdravější verzi, která je stejně tak dobrá a chutná, jako ta klasická.

Ingredience

Na korpus

Na krém

Na ozdobu

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Troubu předehřejeme na 150 °C. Do oddělených bílků přidáme špetku soli a vyšleháme do tuhého sněhu. Přidáme kypřící prášek, xylitol, ocet a lehce vmícháme do bílků. Na plech vyložený pečícím papírem přemístíme sníh, který pomocí lžíce tvarujeme do kruhu. V troubě snížíme teplotu na 100 °C a pečeme cca 80minut. Poté troubu vypneme a korpus v ní necháme vychladnout (troubu neotvírejte ani po vypnutí)!
2.
Tvaroh vyšleháme s medem a vznikne nám krém, kterým dort potřeme těsně před podáváním. Nakonec ozdobíme ovocem a lehce pokapeme medem.

Od: Gabriela, 7.12.2020

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
1 hod 20 min vaření
1 hod 40 min celkem
Množství: 8 × porce
Autor: Gabriela
Cena ingrediencí: 1 × porce = 13 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: dezert, Valentýn, pečení, vegetariánské, bezlepkové

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
108.22 kcal
Protein
10.45 g
Sacharidy
z toho cukr
11.30 g
6.78 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
2.98 g
1.80 g

Detailní rozpis podle ingrediencí