Dort Pavlova zdravě a fit
- Přidat foto
-
Reklama
Ochutnali jste dort Pavlova? Křehký, jemný a rozplývající se na jazyku. Přesně takový je a všichni ho milují!
Věřím, že se mezi námi nenajde nikdo, kdo by o tomto dortu alespoň jednou neslyšel. Jeho základ tvoří bílky a také velké množství cukru. Já jsem si dnes pro vás přichystala lehčí a zdravější verzi, která je stejně tak dobrá a chutná, jako ta klasická.
Reklama
Ingredience
Na korpus
Na krém
Na ozdobu
Postup přípravy
1.
Troubu předehřejeme na 150 °C. Do oddělených bílků přidáme špetku soli a vyšleháme do tuhého sněhu. Přidáme kypřící prášek, xylitol, ocet a lehce vmícháme do bílků. Na plech vyložený pečícím papírem přemístíme sníh, který pomocí lžíce tvarujeme do kruhu. V troubě snížíme teplotu na 100 °C a pečeme cca 80minut. Poté troubu vypneme a korpus v ní necháme vychladnout (troubu neotvírejte ani po vypnutí)!
2.
Tvaroh vyšleháme s medem a vznikne nám krém, kterým dort potřeme těsně před podáváním. Nakonec ozdobíme ovocem a lehce pokapeme medem.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 1 hod 20 min vaření 1 hod 40 min celkem |
Množství: | 8 × porce |
Autor: | Gabriela |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 13 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
108.22 kcal |
Protein |
10.45 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
11.30 g
6.78 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
2.98 g
1.80 g
|
Reklama
Reklama