Bešamelová bramboračka
Výborná polévka provoněná majoránkou, bobkovým listem a česnekem. Zachutná k obědu i k večeři.
Reklama
    
  Postup přípravy
1.
                    Brambory nakrájíme na kostičky. Mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na kolečka.
                2.
                    Ve větším hrnci rozehřejeme máslo a sádlo, smícháme s moukou. K ruce si připravte mléko a vodu.
                3.
                    Necháme mírně zhnědnout mouku, zaléváme mlékem, mícháme metličkou do husté kaše.
                4.
                    Poté přiléváme vodu a rozmícháváme. Vodu podle požadované výsledné hustoty (cca 0,5 l).
                5.
                    Přidáme masox, brambory, mrkev a petržel. Snížíme teplotu a mícháme.
                6.
                    Ochutíme prolisovaným česnekem, bobkovým listem, kmínem a majoránkou. Neustále mícháme do změknutí zeleniny.
                Reklama
    
  Reklama
    
  Reklama
    
  Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
    
  Nutriční hodnoty
Množství  | 
                1 × porce  | 
            
Energetická hodnota  | 
                337.20 kcal  | 
            
Protein  | 
                8.53 g  | 
            
| 
                     Sacharidy 
                    z toho cukr 
                 | 
                
                     44.75 g 
                    8.51 g 
                 | 
            
| 
                     Tuk 
                    z toho nas. mastné kyseliny 
                 | 
                
                     12.32 g 
                    6.47 g 
                 | 
            
Reklama
    
  Reklama
    
  



