Bešamelová bramboračka
Výborná polévka provoněná majoránkou, bobkovým listem a česnekem. Zachutná k obědu i k večeři.
Ingredience (6 x porce)
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- Brambory nakrájíme na kostičky. Mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na kolečka.
- Ve větším hrnci rozehřejeme máslo a sádlo, smícháme s moukou. K ruce si připravte mléko a vodu.
- Necháme mírně zhnědnout mouku, zaléváme mlékem, mícháme metličkou do husté kaše.
- Poté přiléváme vodu a rozmícháváme. Vodu podle požadované výsledné hustoty (cca 0,5 l).
- Přidáme masox, brambory, mrkev a petržel. Snížíme teplotu a mícháme.
- Ochutíme prolisovaným česnekem, bobkovým listem, kmínem a majoránkou. Neustále mícháme do změknutí zeleniny.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 337.20 kcal |
Protein: 8.53 g |
Sacharidy: 44.75 g |
z toho cukr: 8.51 g |
Tuk: 12.32 g |
z toho nas. MK: 6.47 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2759-besamelova-bramboracka