Bešamelová bramboračka

Výborná polévka provoněná majoránkou, bobkovým listem a česnekem. Zachutná k obědu i k večeři.

Ingredience (6 x porce)

Postup přípravy

  1. Brambory nakrájíme na kostičky. Mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na kolečka.
  2. Ve větším hrnci rozehřejeme máslo a sádlo, smícháme s moukou. K ruce si připravte mléko a vodu.
  3. Necháme mírně zhnědnout mouku, zaléváme mlékem, mícháme metličkou do husté kaše.
  4. Poté přiléváme vodu a rozmícháváme. Vodu podle požadované výsledné hustoty (cca 0,5 l).
  5. Přidáme masox, brambory, mrkev a petržel. Snížíme teplotu a mícháme.
  6. Ochutíme prolisovaným česnekem, bobkovým listem, kmínem a majoránkou. Neustále mícháme do změknutí zeleniny.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 337.20 kcal | Protein: 8.53 g | Sacharidy: 44.75 g | z toho cukr: 8.51 g | Tuk: 12.32 g | z toho nas. MK: 6.47 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2759-besamelova-bramboracka