Houby v octu
U nás doma jsou houby oblíbenou pochoutkou. Ať už je to polévka, omáčka, smaženice, řízky tak i houby v octu. Naložené hříbky se skvěle hodí ke grilovanému masu.
Reklama
    
  Postup přípravy
1.
                    Všechny houby opláchneme, pokrájíme na kousky a vaříme v mírně osolené vodě zhruba 10 minut.  Po uvaření scedíme a necháme vychladnout.
                2.
                    Připravíme si nálev. Všechny suroviny na nálev smícháme a přivedeme k varu. Necháme přejít varem a odstavíme.
                3.
                    Do sklenic si naskládáme houby, zároveň je prokládáme cibulí nakrájenou na kolečka.  Zalijeme lákem, sklenice uzavřeme a sterilujeme při 90 stupních 30 minut.
                4.
                    Při servírování můžeme osolit a opepřit čerstvě nadrceným pepřem.
                Reklama
    
  Reklama
    
  Reklama
    
  Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
    
  Nutriční hodnoty
Množství  | 
                1 × porce  | 
            
Energetická hodnota  | 
                50.30 kcal  | 
            
Protein  | 
                3.19 g  | 
            
| 
                     Sacharidy 
                    z toho cukr 
                 | 
                
                     4.38 g 
                    2.94 g 
                 | 
            
| 
                     Tuk 
                    z toho nas. mastné kyseliny 
                 | 
                
                     0.40 g 
                    0.07 g 
                 | 
            
Reklama
    
  Reklama
    
  




