U nás doma jsou houby oblíbenou pochoutkou. Ať už je to polévka, omáčka, smaženice, řízky tak i houby v octu. Naložené hříbky se skvěle hodí ke grilovanému masu.
Ingredience (10 x porce)
Nálev
Postup přípravy
Všechny houby opláchneme, pokrájíme na kousky a vaříme v mírně osolené vodě zhruba 10 minut. Po uvaření scedíme a necháme vychladnout.
Připravíme si nálev. Všechny suroviny na nálev smícháme a přivedeme k varu. Necháme přejít varem a odstavíme.
Do sklenic si naskládáme houby, zároveň je prokládáme cibulí nakrájenou na kolečka. Zalijeme lákem, sklenice uzavřeme a sterilujeme při 90 stupních 30 minut.
Při servírování můžeme osolit a opepřit čerstvě nadrceným pepřem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 41.45 kcal |
Protein: 3.38 g |
Sacharidy: 4.22 g |
z toho cukr: 2.94 g |
Tuk: 0.39 g |
z toho nas. MK: 0.06 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2672-houby-v-octu