Houby v octu

U nás doma jsou houby oblíbenou pochoutkou. Ať už je to polévka, omáčka, smaženice, řízky tak i houby v octu. Naložené hříbky se skvěle hodí ke grilovanému masu.

Ingredience (10 x porce)

Nálev

Postup přípravy

  1. Všechny houby opláchneme, pokrájíme na kousky a vaříme v mírně osolené vodě zhruba 10 minut. Po uvaření scedíme a necháme vychladnout.
  2. Připravíme si nálev. Všechny suroviny na nálev smícháme a přivedeme k varu. Necháme přejít varem a odstavíme.
  3. Do sklenic si naskládáme houby, zároveň je prokládáme cibulí nakrájenou na kolečka. Zalijeme lákem, sklenice uzavřeme a sterilujeme při 90 stupních 30 minut.
  4. Při servírování můžeme osolit a opepřit čerstvě nadrceným pepřem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 41.45 kcal | Protein: 3.38 g | Sacharidy: 4.22 g | z toho cukr: 2.94 g | Tuk: 0.39 g | z toho nas. MK: 0.06 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2672-houby-v-octu