Houby v octu

U nás doma jsou houby oblíbenou pochoutkou. Ať už je to polévka, omáčka, smaženice, řízky tak i houby v octu. Naložené hříbky se skvěle hodí ke grilovanému masu.

Ingredience

Nálev

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Všechny houby opláchneme, pokrájíme na kousky a vaříme v mírně osolené vodě zhruba 10 minut. Po uvaření scedíme a necháme vychladnout.
2.
Připravíme si nálev. Všechny suroviny na nálev smícháme a přivedeme k varu. Necháme přejít varem a odstavíme.
3.
Do sklenic si naskládáme houby, zároveň je prokládáme cibulí nakrájenou na kolečka. Zalijeme lákem, sklenice uzavřeme a sterilujeme při 90 stupních 30 minut.
4.
Při servírování můžeme osolit a opepřit čerstvě nadrceným pepřem.

Od: Petuler, 20.6.2020

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
40 min vaření
1 hod celkem
Množství: 10 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 1 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: přílohy, houby, vegetariánské, veganské, bezlepkové, bez laktózy

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
41.45 kcal
Protein
3.38 g
Sacharidy
z toho cukr
4.22 g
2.94 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
0.39 g
0.06 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.