Vajíčková tlačenka

Vajíčkovou tlačenku jsme nejprve vyzkoušeli po Velikonocích. Brzy se ale stala naší oblíbenou a chystáme ji i jako pohoštění pro hosty. Krásně oživí obložené mísy.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Vejce uvaříme natvrdo. Necháme vychladnout, oloupeme a prolisujeme přes lis na bramborový salát. Případně nakrájíme na drobné kostičky.
2.
Ze zeleninové směsi (Kunovjanka, Moravanka, ostrá nebo neostrá) vylijeme do misky nálev. Větší kusy zeleniny pokrájíme na kostičky. Feferonku zvažte, zda přidat.
3.
Vejce promícháme se zeleninovou směsí, nadrobno nakrájenou cibulkou i s natí. Přidáme majonézu a hořčici.
4.
Osolíme a opepříme a vmícháme šunku nakrájenou na kostičky.
5.
Nachystejte si obal na tlačenku (běžně k dostání) nebo formu na srnčí hřbet. Obal na tlačenku je lepší, protože do různých forem nemusí sedět množství přesně.
6.
Připravte kuchyňskou želatinu nebo želatinu na vaječnou tlačenku podle návodu. Místo vody použijte zředěný nálev ze zeleniny.
7.
Promíchejte se směsí a naplňte do tlačenky.
8.
Pokud použijete srnčí hřbet, formu vyložte potravinářskou fólií. Nalijte želatinu, dejte středem směs a boky a vrchní část zalijte želatinou.
9.
Dejte do lednice na několik hodin ztuhnout.

Od: Ráďa 78, 21.4.2020

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
15 min vaření
6 hod celkem
Množství: 15 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 10 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
109.78 kcal
Protein
7.21 g
Sacharidy
z toho cukr
2.20 g
1.29 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
7.87 g
1.63 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama