Vajíčková tlačenka

Vajíčkovou tlačenku jsme nejprve vyzkoušeli po Velikonocích. Brzy se ale stala naší oblíbenou a chystáme ji i jako pohoštění pro hosty. Krásně oživí obložené mísy.

Ingredience (15 x porce)

Postup přípravy

  1. Vejce uvaříme natvrdo. Necháme vychladnout, oloupeme a prolisujeme přes lis na bramborový salát. Případně nakrájíme na drobné kostičky.
  2. Ze zeleninové směsi (Kunovjanka, Moravanka, ostrá nebo neostrá) vylijeme do misky nálev. Větší kusy zeleniny pokrájíme na kostičky. Feferonku zvažte, zda přidat.
  3. Vejce promícháme se zeleninovou směsí, nadrobno nakrájenou cibulkou i s natí. Přidáme majonézu a hořčici.
  4. Osolíme a opepříme a vmícháme šunku nakrájenou na kostičky.
  5. Nachystejte si obal na tlačenku (běžně k dostání) nebo formu na srnčí hřbet. Obal na tlačenku je lepší, protože do různých forem nemusí sedět množství přesně.
  6. Připravte kuchyňskou želatinu nebo želatinu na vaječnou tlačenku podle návodu. Místo vody použijte zředěný nálev ze zeleniny.
  7. Promíchejte se směsí a naplňte do tlačenky.
  8. Pokud použijete srnčí hřbet, formu vyložte potravinářskou fólií. Nalijte želatinu, dejte středem směs a boky a vrchní část zalijte želatinou.
  9. Dejte do lednice na několik hodin ztuhnout.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 109.78 kcal | Protein: 7.21 g | Sacharidy: 2.20 g | z toho cukr: 1.29 g | Tuk: 7.87 g | z toho nas. MK: 1.63 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2560-vajickova-tlacenka