Pečená kachna se zelím
K nedělnímu obědu nebo na svátky, pečená kachna se zelím a bramborovým knedlíkem přijde k chuti snad každému, kdo ji ochutná. Recept není složitý, pouze doba pečení kachny je poměrně dlouhá, ale výsledek stojí za to.
Reklama
    
  Postup přípravy
1.
                    Kachnu opláchneme, vyndáme vnitřnosti a krk a pořádně nasolíme a okmínujeme.
                2.
                    Vložíme ji do pekáče, bez oleje, kachna pustí sama tuk a bude ho plný pekáč, není nutné tedy ani podlévat v průběhu pečení.
                3.
                    Troubu rozehřejeme na 150 °C a vložíme ji do trouby na 6 hodin. Prvních 5 hodin pečeme kachnu přirytou.
                4.
                    Mezitím si připravíme zelí, které necháme cca 30 min podusit v kastrolu, přidáme kmín a sůl a trochu vody a necháme ho změknout.
                5.
                    Jakmile je měkké připravíme si jíšku z másla a mouky a přidáme do zelí. Nakonec ho dochutíme dle vlastní chuti. Pro sladší chuť dosypeme cukr, pro kyselejší dolejeme ocet.
                6.
                    Po 5 hodinách sundáme poklici a zesílíme kachnu na 200 °C., aby byla křupavá kůrčička.
                7.
                    Po 6 hodinách je kachna hotová a měkoučká. Můžete servírovat s bramborovým knedlíkem.
                Reklama
    
  Reklama
    
  Reklama
    
  Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
    
  Nutriční hodnoty
| Množství | 1 × porce | 
| Energetická hodnota | 2,246.58 kcal | 
| Protein | 67.29 g | 
| Sacharidy z toho cukr | 12.37 g 7.00 g | 
| Tuk z toho nas. mastné kyseliny | 213.79 g 61.45 g | 
Reklama
    
  Reklama
    
  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 Od:
                Od:  
 
 
 
 
 
 
 
 
 

