Medová kuřecí šunka s paprikou
Do domácí šunky nemusíte použít rychlosůl. Stačí si pomoci přidáním červené papriky. Na chuti nebudete tratit a šunka hezky zrůžoví. S medem získává opravdu lahodnou chuť.
Reklama
    
  Postup přípravy
1.
                    Kuřecí prsa nakrájíme na menší kostičky. V misce smícháme med s vodou, solí a paprikou.
                2.
                    Maso dáme se směsí do robotu a použijeme metličku na hnětení těsta, druhý rychlostní stupeň, tedy pomalé mísení.
                3.
                    Maso necháme v robotu vypracovávat asi 45 minut. Bude se vám lepit na stěny mixovací mísy.
                4.
                    Poté jej pečlivě umačkáme do sáčku na tlačenku a uzavřeme v šunkovaru. Šunkovar vložíme do lednice na 12 hodin.
                5.
                    Dáme vařit do vysokého hrnce. Voda musí jen probublávat. Pomalu vaříme asi 1,5 hodiny. Poté vytáhneme, neotevíráme a necháme alespoň 4 hodiny zchladnout.
                Reklama
    
  Reklama
    
  Reklama
    
  Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
    
  Nutriční hodnoty
| Množství | 1 × porce | 
| Energetická hodnota | 66.71 kcal | 
| Protein | 11.27 g | 
| Sacharidy z toho cukr | 1.75 g 1.74 g | 
| Tuk z toho nas. mastné kyseliny | 1.32 g 0.28 g | 
Reklama
    
  Reklama
    
  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 Od:
                Od:  
 
 
 
 
 
 
 
 
 

