Domácí vepřová šunka

-
- Přidat foto
-
Reklama
Šunka, kterou si vyrobíte doma, je mnohem kvalitnější než šunka z obchodu. Šunka je měkká, šťavnatá a opravdu chutná po masu.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Plec si opláchneme, nakrájíme na kostičky a vložíme do mísy.
2.
Přidáme sůl, pragandu, vodu a v hnětací míse 30 minut hněteme, aby nám maso pustilo lepkavou tekutinu.
3.
Poté si směs naplníme do šunkovaru, tak aby se nám tam nedostal vzduch. Silou maso zmáčkneme.
4.
Šunkovar si uložíme do lednice a necháme odležet 24 hodin.
5.
Druhý den vložíme do velkého hrnce s horkou vodou. Voda musí mít 70-80 stupňů. Nesmí vařit. Necháme v horké lázni 2 hodiny.
6.
Po dovaření vyklopíme a necháme vychladnout.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
25 hod příprava 2 hod vaření 27 hod celkem |
Množství: | 10 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 12 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
117.05 kcal |
Protein |
19.90 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
0.01 g
0.01 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
4.20 g
1.03 g
|
Reklama
Reklama