Domácí vepřová šunka

Šunka, kterou si vyrobíte doma, je mnohem kvalitnější než šunka z obchodu. Šunka je měkká, šťavnatá a opravdu chutná po masu.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Plec si opláchneme, nakrájíme na kostičky a vložíme do mísy.
2.
Přidáme sůl, pragandu, vodu a v hnětací míse 30 minut hněteme, aby nám maso pustilo lepkavou tekutinu.
3.
Poté si směs naplníme do šunkovaru, tak aby se nám tam nedostal vzduch. Silou maso zmáčkneme.
4.
Šunkovar si uložíme do lednice a necháme odležet 24 hodin.
5.
Druhý den vložíme do velkého hrnce s horkou vodou. Voda musí mít 70-80 stupňů. Nesmí vařit. Necháme v horké lázni 2 hodiny.
6.
Po dovaření vyklopíme a necháme vychladnout.

Od: Petuler, 14.3.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
5.0
hodnotit
Čas: 25 hod příprava
2 hod vaření
27 hod celkem
Množství: 10 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 12 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
117.05 kcal
Protein
19.90 g
Sacharidy
z toho cukr
0.01 g
0.01 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
4.20 g
1.03 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama