Domácí kuřecí šunka

Skvělá domácí šunka s jemnou chutí. Pro výrobu budete potřebovat šunkovar a fólii na výrobu tlačenky. Zachutná vám víc než kupovaná.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Čerstvá kuřecí prsa nakrájíme na drobné kostičky. Váha odpovídá kuřecím prsům ze dvou kuřat.
2.
Svaříme vodu s medem a solí. Důkladně promícháme. Necháme vychladnout.
3.
Přidáme k nakrájenému masu a důkladně promačkáváme rukou. Promačkáváme asi 15 minut. Hmota začne lepit.
4.
Zavážeme fólii na výrobu tlačenky a hmotu natlačíme do fólie. Několikrát promačkáme a proklepeme na kuchyňské lince.
5.
Důkladně zavážeme na druhém konci. Vložíme do šunkovaru, utěsníme, uzavřeme. Necháme 2 dny v lednici.
6.
Poté dáme vařit do vysokého hrnce s vodou. Vaříme na mírném stupni 1,5 hodiny. Voda musí jen probublávat.
7.
Vytáhneme, necháme vychladit. Vložíme do lednice a krájíme až druhý den.

Od: Ráďa 78, 18.11.2019

Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
1 hod 30 min vaření
48 hod celkem
Množství: 20 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 7 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: předkrm, chuťovky, česká, drůbeží maso, snídaně, low carb, bezlepkové, bez laktózy
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
51.19 kcal
Protein
9.00 g
Sacharidy
z toho cukr
0.86 g
0.86 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
1.05 g
0.23 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama