Domácí kuřecí šunka

Skvělá domácí šunka s jemnou chutí. Pro výrobu budete potřebovat šunkovar a fólii na výrobu tlačenky. Zachutná vám víc než kupovaná.

Ingredience (20 x porce)

Postup přípravy

  1. Čerstvá kuřecí prsa nakrájíme na drobné kostičky. Váha odpovídá kuřecím prsům ze dvou kuřat.
  2. Svaříme vodu s medem a solí. Důkladně promícháme. Necháme vychladnout.
  3. Přidáme k nakrájenému masu a důkladně promačkáváme rukou. Promačkáváme asi 15 minut. Hmota začne lepit.
  4. Zavážeme fólii na výrobu tlačenky a hmotu natlačíme do fólie. Několikrát promačkáme a proklepeme na kuchyňské lince.
  5. Důkladně zavážeme na druhém konci. Vložíme do šunkovaru, utěsníme, uzavřeme. Necháme 2 dny v lednici.
  6. Poté dáme vařit do vysokého hrnce s vodou. Vaříme na mírném stupni 1,5 hodiny. Voda musí jen probublávat.
  7. Vytáhneme, necháme vychladit. Vložíme do lednice a krájíme až druhý den.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 51.19 kcal | Protein: 9.00 g | Sacharidy: 0.86 g | z toho cukr: 0.86 g | Tuk: 1.05 g | z toho nas. MK: 0.23 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2194-domaci-kureci-sunka