Domácí kuřecí šunka
Skvělá domácí šunka s jemnou chutí. Pro výrobu budete potřebovat šunkovar a fólii na výrobu tlačenky. Zachutná vám víc než kupovaná.
Ingredience (20 x porce)
-
-
-
-
Postup přípravy
- Čerstvá kuřecí prsa nakrájíme na drobné kostičky. Váha odpovídá kuřecím prsům ze dvou kuřat.
- Svaříme vodu s medem a solí. Důkladně promícháme. Necháme vychladnout.
- Přidáme k nakrájenému masu a důkladně promačkáváme rukou. Promačkáváme asi 15 minut. Hmota začne lepit.
- Zavážeme fólii na výrobu tlačenky a hmotu natlačíme do fólie. Několikrát promačkáme a proklepeme na kuchyňské lince.
- Důkladně zavážeme na druhém konci. Vložíme do šunkovaru, utěsníme, uzavřeme. Necháme 2 dny v lednici.
- Poté dáme vařit do vysokého hrnce s vodou. Vaříme na mírném stupni 1,5 hodiny. Voda musí jen probublávat.
- Vytáhneme, necháme vychladit. Vložíme do lednice a krájíme až druhý den.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 51.19 kcal |
Protein: 9.00 g |
Sacharidy: 0.86 g |
z toho cukr: 0.86 g |
Tuk: 1.05 g |
z toho nas. MK: 0.23 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2194-domaci-kureci-sunka