Domácí vepřová šunka
Šunka, kterou si vyrobíte doma, je mnohem kvalitnější než šunka z obchodu. Šunka je měkká, šťavnatá a opravdu chutná po masu.
Ingredience (10 x porce)
-
-
-
-
Postup přípravy
- Plec si opláchneme, nakrájíme na kostičky a vložíme do mísy.
- Přidáme sůl, pragandu, vodu a v hnětací míse 30 minut hněteme, aby nám maso pustilo lepkavou tekutinu.
- Poté si směs naplníme do šunkovaru, tak aby se nám tam nedostal vzduch. Silou maso zmáčkneme.
- Šunkovar si uložíme do lednice a necháme odležet 24 hodin.
- Druhý den vložíme do velkého hrnce s horkou vodou. Voda musí mít 70-80 stupňů. Nesmí vařit. Necháme v horké lázni 2 hodiny.
- Po dovaření vyklopíme a necháme vychladnout.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 117.05 kcal |
Protein: 19.90 g |
Sacharidy: 0.01 g |
z toho cukr: 0.01 g |
Tuk: 4.20 g |
z toho nas. MK: 1.03 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3398-domaci-veprova-sunka