Do domácí šunky nemusíte použít rychlosůl. Stačí si pomoci přidáním červené papriky. Na chuti nebudete tratit a šunka hezky zrůžoví. S medem získává opravdu lahodnou chuť.
Ingredience (20 x porce)
Postup přípravy
Kuřecí prsa nakrájíme na menší kostičky. V misce smícháme med s vodou, solí a paprikou.
Maso dáme se směsí do robotu a použijeme metličku na hnětení těsta, druhý rychlostní stupeň, tedy pomalé mísení.
Maso necháme v robotu vypracovávat asi 45 minut. Bude se vám lepit na stěny mixovací mísy.
Poté jej pečlivě umačkáme do sáčku na tlačenku a uzavřeme v šunkovaru. Šunkovar vložíme do lednice na 12 hodin.
Dáme vařit do vysokého hrnce. Voda musí jen probublávat. Pomalu vaříme asi 1,5 hodiny. Poté vytáhneme, neotevíráme a necháme alespoň 4 hodiny zchladnout.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 66.71 kcal |
Protein: 11.27 g |
Sacharidy: 1.75 g |
z toho cukr: 1.74 g |
Tuk: 1.32 g |
z toho nas. MK: 0.28 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2454-medova-kureci-sunka-s-paprikou