Medová kuřecí šunka s paprikou

Do domácí šunky nemusíte použít rychlosůl. Stačí si pomoci přidáním červené papriky. Na chuti nebudete tratit a šunka hezky zrůžoví. S medem získává opravdu lahodnou chuť.

Ingredience (20 x porce)

Postup přípravy

  1. Kuřecí prsa nakrájíme na menší kostičky. V misce smícháme med s vodou, solí a paprikou.
  2. Maso dáme se směsí do robotu a použijeme metličku na hnětení těsta, druhý rychlostní stupeň, tedy pomalé mísení.
  3. Maso necháme v robotu vypracovávat asi 45 minut. Bude se vám lepit na stěny mixovací mísy.
  4. Poté jej pečlivě umačkáme do sáčku na tlačenku a uzavřeme v šunkovaru. Šunkovar vložíme do lednice na 12 hodin.
  5. Dáme vařit do vysokého hrnce. Voda musí jen probublávat. Pomalu vaříme asi 1,5 hodiny. Poté vytáhneme, neotevíráme a necháme alespoň 4 hodiny zchladnout.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 66.71 kcal | Protein: 11.27 g | Sacharidy: 1.75 g | z toho cukr: 1.74 g | Tuk: 1.32 g | z toho nas. MK: 0.28 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2454-medova-kureci-sunka-s-paprikou