Karamelky se smetanou

Domácí bonbon, který je hotový za pár minut a s dostupných ingrediencí. Když karamelky nenalejete do formy, máte výbornou polevu na palačinky, dorty nebo zákusky.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Vezměte hlubokou pánev s nepřilnavým dnem a nasypejte oba cukry. Nechte rozpustit, občas zamíchejte. Pozor na to, aby se vám karamel nepřipálil a příliš nezhnědnul. Musí mít medovou barvu ne čokoládovou.
2.
Vypněte pánev, přimíchejte máslo a smetanu. Dobře promíchejte.
3.
Nalejte do silikonových formiček na bonbony a nechejte v lednici zatuhnout do druhého dne.

Od: Iva V, 31.12.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 1 min příprava
5 min vaření
7 min celkem
Množství: 10 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 4 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: dezert, česká, vegetariánské, bezlepkové

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
185.54 kcal
Protein
0.35 g
Sacharidy
z toho cukr
24.25 g
24.23 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
10.12 g
6.41 g

Detailní rozpis podle ingrediencí