Makronky se slaným karamelem

Křupavé makronky se slaným karamelem jsou skutečnou pochoutkou. Jejich příprava zabere více času a je náročnější, ale výsledek stojí za to.

Reklama

Ingredience

Slaný karamel

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
V misce si smícháme prosátou mandlovou mouku, kakao a cukr moučku.
2.
Vejce si oddělíme, bílky od žloutků a z bílků vyšleháme sníh. Během šlehání přidáme cukr krystal.
3.
Do vyšlehaného sněhu přidáváme po částech směs z misky a opatrně mícháme.
4.
Hotové těsto naplníme do cukrářského sáčku a na plech vyložený pečícím papírem tvarujeme kolečka. Necháme 2 hodiny odležet, dokud nám povrch trochu nezaschne.
5.
Poté vložíme do vyhřáté trouby na 150 stupňů a pečeme zhruba 15 minut.
6.
Do kastrůlku vložíme cukr a mícháme do zhnědnutí. Smetanu si mírně ohřejeme a vlijeme do karamelu. Přidáme sůl a mícháme dokud není karamel úplně hladký.
7.
Karamel si necháme chvíli vychladnout, přidáme změklé máslo a šlehačem vyšleháme na krém.
8.
Vychladlé makronky naplníme krémem. Necháme chvíli odležet a můžeme podávat.

Od: Petuler, 11.8.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 2 hod 40 min příprava
15 min vaření
2 hod 55 min celkem
Množství: 20 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 4 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
136.23 kcal
Protein
1.47 g
Sacharidy
z toho cukr
14.67 g
14.08 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
8.33 g
4.40 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama