Makronky se slaným karamelem

Křupavé makronky se slaným karamelem jsou skutečnou pochoutkou. Jejich příprava zabere více času a je náročnější, ale výsledek stojí za to.

Ingredience (20 x porce)

Slaný karamel

Postup přípravy

  1. V misce si smícháme prosátou mandlovou mouku, kakao a cukr moučku.
  2. Vejce si oddělíme, bílky od žloutků a z bílků vyšleháme sníh. Během šlehání přidáme cukr krystal.
  3. Do vyšlehaného sněhu přidáváme po částech směs z misky a opatrně mícháme.
  4. Hotové těsto naplníme do cukrářského sáčku a na plech vyložený pečícím papírem tvarujeme kolečka. Necháme 2 hodiny odležet, dokud nám povrch trochu nezaschne.
  5. Poté vložíme do vyhřáté trouby na 150 stupňů a pečeme zhruba 15 minut.
  6. Do kastrůlku vložíme cukr a mícháme do zhnědnutí. Smetanu si mírně ohřejeme a vlijeme do karamelu. Přidáme sůl a mícháme dokud není karamel úplně hladký.
  7. Karamel si necháme chvíli vychladnout, přidáme změklé máslo a šlehačem vyšleháme na krém.
  8. Vychladlé makronky naplníme krémem. Necháme chvíli odležet a můžeme podávat.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 136.23 kcal | Protein: 1.47 g | Sacharidy: 14.67 g | z toho cukr: 14.08 g | Tuk: 8.33 g | z toho nas. MK: 4.40 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3559-makronky-se-slanym-karamelem