Křupavé makronky se slaným karamelem jsou skutečnou pochoutkou. Jejich příprava zabere více času a je náročnější, ale výsledek stojí za to.
Ingredience (20 x porce)
Slaný karamel
Postup přípravy
V misce si smícháme prosátou mandlovou mouku, kakao a cukr moučku.
Vejce si oddělíme, bílky od žloutků a z bílků vyšleháme sníh. Během šlehání přidáme cukr krystal.
Do vyšlehaného sněhu přidáváme po částech směs z misky a opatrně mícháme.
Hotové těsto naplníme do cukrářského sáčku a na plech vyložený pečícím papírem tvarujeme kolečka. Necháme 2 hodiny odležet, dokud nám povrch trochu nezaschne.
Poté vložíme do vyhřáté trouby na 150 stupňů a pečeme zhruba 15 minut.
Do kastrůlku vložíme cukr a mícháme do zhnědnutí. Smetanu si mírně ohřejeme a vlijeme do karamelu. Přidáme sůl a mícháme dokud není karamel úplně hladký.
Karamel si necháme chvíli vychladnout, přidáme změklé máslo a šlehačem vyšleháme na krém.
Vychladlé makronky naplníme krémem. Necháme chvíli odležet a můžeme podávat.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 136.23 kcal |
Protein: 1.47 g |
Sacharidy: 14.67 g |
z toho cukr: 14.08 g |
Tuk: 8.33 g |
z toho nas. MK: 4.40 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3559-makronky-se-slanym-karamelem