Vlašské ořechy v karamelu

Ořechy v karamelu můžeme zobat jen tak, když máme chuť na sladké anebo můžeme ořechy použít při podávání zmrzliny a jiných dezertů.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Do hrnce si nalijeme vodu, přidáme cukr a za stálého míchání přivedeme k varu.
2.
Vaříme tak dlouho až se nám vypaří voda a začne se nám tvořit karamel. Karamel mícháme do požadované barvy.
3.
Poté odstavíme, přidáme kousek másla, smetanu a dobře promícháme.
4.
Do hotového karamelu nasypeme ořechy. Občas promícháme až do úplného vychladnutí.

Od: Petuler, 26.9.2021

Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 5 min příprava
10 min vaření
15 min celkem
Množství: 1 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 31 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: cukroví, vegetariánské, bezlepkové
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
1,217.55 kcal
Protein
16.12 g
Sacharidy
z toho cukr
117.84 g
113.27 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
80.09 g
15.60 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama