Tak se mi zase jednou něco nepovedlo. Postupovala jsem jak uvedeno, ale na hrnci i měchačce se vytvořila cukrová krusta - fakt tvrdá, ořechy se tedy moc karamelem neobalily. Zkusím to nějak odmočit a příště zkusím jiný postup.Ach jo ...
Vlašské ořechy v karamelu
Ořechy v karamelu můžeme zobat jen tak, když máme chuť na sladké anebo můžeme ořechy použít při podávání zmrzliny a jiných dezertů.
Reklama
Postup přípravy
1.
Do hrnce si nalijeme vodu, přidáme cukr a za stálého míchání přivedeme k varu.
2.
Vaříme tak dlouho až se nám vypaří voda a začne se nám tvořit karamel. Karamel mícháme do požadované barvy.
3.
Poté odstavíme, přidáme kousek másla, smetanu a dobře promícháme.
4.
Do hotového karamelu nasypeme ořechy. Občas promícháme až do úplného vychladnutí.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
-
Zdenka.Martinovska před 1064 dny
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
1,217.55 kcal |
Protein |
16.12 g |
|
Sacharidy
z toho cukr
|
117.84 g
113.27 g
|
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
80.09 g
15.60 g
|
Reklama
Reklama




