Vlašské ořechy v karamelu

Ořechy v karamelu můžeme zobat jen tak, když máme chuť na sladké anebo můžeme ořechy použít při podávání zmrzliny a jiných dezertů.

Ingredience (1 x porce)

Postup přípravy

  1. Do hrnce si nalijeme vodu, přidáme cukr a za stálého míchání přivedeme k varu.
  2. Vaříme tak dlouho až se nám vypaří voda a začne se nám tvořit karamel. Karamel mícháme do požadované barvy.
  3. Poté odstavíme, přidáme kousek másla, smetanu a dobře promícháme.
  4. Do hotového karamelu nasypeme ořechy. Občas promícháme až do úplného vychladnutí.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 1,217.55 kcal | Protein: 16.12 g | Sacharidy: 117.84 g | z toho cukr: 113.27 g | Tuk: 80.09 g | z toho nas. MK: 15.60 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3218-vlasske-orechy-v-karamelu