Vlašské ořechy v karamelu
Ořechy v karamelu můžeme zobat jen tak, když máme chuť na sladké anebo můžeme ořechy použít při podávání zmrzliny a jiných dezertů.
Ingredience (1 x porce)
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- Do hrnce si nalijeme vodu, přidáme cukr a za stálého míchání přivedeme k varu.
- Vaříme tak dlouho až se nám vypaří voda a začne se nám tvořit karamel. Karamel mícháme do požadované barvy.
- Poté odstavíme, přidáme kousek másla, smetanu a dobře promícháme.
- Do hotového karamelu nasypeme ořechy. Občas promícháme až do úplného vychladnutí.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 1,217.55 kcal |
Protein: 16.12 g |
Sacharidy: 117.84 g |
z toho cukr: 113.27 g |
Tuk: 80.09 g |
z toho nas. MK: 15.60 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3218-vlasske-orechy-v-karamelu