Karamelová poleva se smetanou

Karamelová poleva vypadá na dortech skutečně krásně, protože je hezky lesklá a jde snadno rozkrojit. Oblíbená je i na cukroví nebo na sušenkách.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Cukr dáme do horké a suché pánve. Zapneme na nižší teplotu a necháme postupně rozpustit. Stále promícháváme. Pozor ať se karamel nepřipálí.
2.
Jakmile je cukr rozpuštěný, ještě snížíme teplotu a vmícháme máslo. Až se karamel spojí s máslem, vmícháme smetanu.
3.
Hotovou směsí poléváme dort. Nejlépe uzavřený ve formě.
4.
Pokud používáme na cukroví, cukroví si vyskládejte na plech a pomocí lžíce polévejte. Nenamáčejte, směs je velmi horká.
5.
Jestliže chcete karamelem ozdobit celou plochu cukroví, dejte jej lžící na cukroví, chvíli počkejte a poté můžete vytvarovat rukou stejný tvar jako cukroví.

Od: Ráďa 78, 30.1.2020

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 1 min příprava
15 min vaření
20 min celkem
Množství: 1 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 16 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
766.40 kcal
Protein
1.76 g
Sacharidy
z toho cukr
81.43 g
81.32 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
50.48 g
32.06 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama