Karamelová poleva vypadá na dortech skutečně krásně, protože je hezky lesklá a jde snadno rozkrojit. Oblíbená je i na cukroví nebo na sušenkách.
Ingredience (1 x porce)
Postup přípravy
Cukr dáme do horké a suché pánve. Zapneme na nižší teplotu a necháme postupně rozpustit. Stále promícháváme. Pozor ať se karamel nepřipálí.
Jakmile je cukr rozpuštěný, ještě snížíme teplotu a vmícháme máslo. Až se karamel spojí s máslem, vmícháme smetanu.
Hotovou směsí poléváme dort. Nejlépe uzavřený ve formě.
Pokud používáme na cukroví, cukroví si vyskládejte na plech a pomocí lžíce polévejte. Nenamáčejte, směs je velmi horká.
Jestliže chcete karamelem ozdobit celou plochu cukroví, dejte jej lžící na cukroví, chvíli počkejte a poté můžete vytvarovat rukou stejný tvar jako cukroví.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 766.40 kcal |
Protein: 1.76 g |
Sacharidy: 81.43 g |
z toho cukr: 81.32 g |
Tuk: 50.48 g |
z toho nas. MK: 32.06 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2393-karamelova-poleva-se-smetanou