Tatarská omáčka

  • Přidat foto

Doma připravená tatarská omáčka má mnohem výraznější a lepší chuť. Čas od času se vyplatí obětovat trochu námahy a připravit si tatarkou omáčku od základů. Potřebovat budete jen pár ingrediencí.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Vejce a olej vytáhneme z lednice dříve. Oleje smícháme. Připravíme si vysokou nádobu a tyčový mixér. Nejprve začneme mixovat samotné vejce a po kapkách zašleháváme olej. Šlehat budeme asi 5 minut a stále budeme přilévat olej. Vždy přidáme asi tak půl lžíce a zašleháme.
2.
Jakmile bude směs hodně hustá, můžeme začít přidávat olej po větších dávkách a rychleji.
3.
Základ ochutíme hořčicí, citrónovou šťávou a pepřem.
4.
Přidáme najemno nastrouhané okurky a cibuli nakrájenou na velmi drobné kousky. Promícháme, dosolíme. Dáme vychladit.

Od: Ráďa 78, 11.12.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
15 min celkem
Množství: 20 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 1 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: česká, přílohy, vajíčka, za studena, bezlepkové, bez laktózy

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
67.43 kcal
Protein
0.37 g
Sacharidy
z toho cukr
0.44 g
0.20 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
7.19 g
1.02 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.