Doma připravená tatarská omáčka má mnohem výraznější a lepší chuť. Čas od času se vyplatí obětovat trochu námahy a připravit si tatarkou omáčku od základů. Potřebovat budete jen pár ingrediencí.
Ingredience (20 x porce)
Postup přípravy
Vejce a olej vytáhneme z lednice dříve. Oleje smícháme. Připravíme si vysokou nádobu a tyčový mixér. Nejprve začneme mixovat samotné vejce a po kapkách zašleháváme olej. Šlehat budeme asi 5 minut a stále budeme přilévat olej. Vždy přidáme asi tak půl lžíce a zašleháme.
Jakmile bude směs hodně hustá, můžeme začít přidávat olej po větších dávkách a rychleji.
Základ ochutíme hořčicí, citrónovou šťávou a pepřem.
Přidáme najemno nastrouhané okurky a cibuli nakrájenou na velmi drobné kousky. Promícháme, dosolíme. Dáme vychladit.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 67.43 kcal |
Protein: 0.37 g |
Sacharidy: 0.44 g |
z toho cukr: 0.20 g |
Tuk: 7.19 g |
z toho nas. MK: 1.02 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2269-tatarska-omacka