Zapékaná růžičková kapusta
Křehkou a svěží růžičkovou kapustu nemusíte proměnit jen v rozvařenou přílohu k pečenému masu. Skvělá je i jako hlavní chod. S rozpečenou česnekovou bagetou chutná skvostně.
Ingredience
Postup přípravy
1.
Růžičkovou kapustu propláchneme na cedníku a dáme vařit do vody se solí. Vaříme asi 10 minut. Poté vodu slejeme a nalijeme 2x studenou vodu.
2.
Oba sýry nastrouháme na hrubém struhadle.
3.
Do zapékací mísy si dáme růžičkovou kapustu. Odkrájíme konce a kapusty rozpůlíme. Na kapustu nameleme pepř a promícháme.
4.
Do hrnce dáme mléko, prolisovaný česnek, máslo a oba sýry. Směs promícháme a trochu prohřejeme, aby se sýry částečně rozpustily. Nevaříme.
5.
Směsí zalejeme růžičkové kapusty a dáme zapékat. Pečeme bez poklice na 180 stupňů asi 30 minut.
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
2 min příprava 30 min vaření 35 min celkem |
Množství: | 3 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 29 Kč |
Kategorie: | hlavní chod, česká, zelenina, sýr, pečení, vegetariánské |
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
396.51 kcal |
Protein |
25.40 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
15.30 g
6.60 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
26.33 g
15.33 g
|