Zapékaná růžičková kapusta

  • Přidat foto

Křehkou a svěží růžičkovou kapustu nemusíte proměnit jen v rozvařenou přílohu k pečenému masu. Skvělá je i jako hlavní chod. S rozpečenou česnekovou bagetou chutná skvostně.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Růžičkovou kapustu propláchneme na cedníku a dáme vařit do vody se solí. Vaříme asi 10 minut. Poté vodu slejeme a nalijeme 2x studenou vodu.
2.
Oba sýry nastrouháme na hrubém struhadle.
3.
Do zapékací mísy si dáme růžičkovou kapustu. Odkrájíme konce a kapusty rozpůlíme. Na kapustu nameleme pepř a promícháme.
4.
Do hrnce dáme mléko, prolisovaný česnek, máslo a oba sýry. Směs promícháme a trochu prohřejeme, aby se sýry částečně rozpustily. Nevaříme.
5.
Směsí zalejeme růžičkové kapusty a dáme zapékat. Pečeme bez poklice na 180 stupňů asi 30 minut.

Od: Iva V, 10.10.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 2 min příprava
30 min vaření
35 min celkem
Množství: 3 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 29 Kč
Kategorie: hlavní chod, česká, zelenina, sýr, pečení, vegetariánské

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
396.51 kcal
Protein
25.40 g
Sacharidy
z toho cukr
15.30 g
6.60 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
26.33 g
15.33 g

Detailní rozpis podle ingrediencí


×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.