Zapékaná růžičková kapusta

Křehkou a svěží růžičkovou kapustu nemusíte proměnit jen v rozvařenou přílohu k pečenému masu. Skvělá je i jako hlavní chod. S rozpečenou česnekovou bagetou chutná skvostně.

Ingredience (3 x porce)

Postup přípravy

  1. Růžičkovou kapustu propláchneme na cedníku a dáme vařit do vody se solí. Vaříme asi 10 minut. Poté vodu slejeme a nalijeme 2x studenou vodu.
  2. Oba sýry nastrouháme na hrubém struhadle.
  3. Do zapékací mísy si dáme růžičkovou kapustu. Odkrájíme konce a kapusty rozpůlíme. Na kapustu nameleme pepř a promícháme.
  4. Do hrnce dáme mléko, prolisovaný česnek, máslo a oba sýry. Směs promícháme a trochu prohřejeme, aby se sýry částečně rozpustily. Nevaříme.
  5. Směsí zalejeme růžičkové kapusty a dáme zapékat. Pečeme bez poklice na 180 stupňů asi 30 minut.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 409.94 kcal | Protein: 24.25 g | Sacharidy: 10.95 g | z toho cukr: 5.30 g | Tuk: 29.70 g | z toho nas. MK: 18.89 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2065-zapekana-ruzickova-kapusta