Hokaido kompot s grepem
Hokaido kompot připravujeme často v sobotu večer, aby byl k nedělnímu obědu. Dýně si chuťově s grepem výborně rozumí. Kompot připravujeme v malém množství, nezavařujeme.
Reklama
Postup přípravy
1.
Dýni očistíme, zbavíme jader a nakrájíme na drobné kousky. Je lepší ji okrájet ze slupky, ale není to nutné.
2.
Grep očistíme a použijeme jen dužinu.
3.
Do hrnce dáme vodu s cukrem, skořicí a hřebíčkem. Přidáme nakrájenou dýni a grapefruit. Přivedeme k varu.
4.
Ztlumíme teplotu a vaříme do změknutí dýně, asi 10 minut. Necháme vychladit a uložíme do lednice do druhého dne.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
65.77 kcal |
Protein |
0.87 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
14.04 g
12.68 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
0.39 g
0.02 g
|
Reklama
Reklama