Hokaido kompot s grepem

  • Přidat foto

Hokaido kompot připravujeme často v sobotu večer, aby byl k nedělnímu obědu. Dýně si chuťově s grepem výborně rozumí. Kompot připravujeme v malém množství, nezavařujeme.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Dýni očistíme, zbavíme jader a nakrájíme na drobné kousky. Je lepší ji okrájet ze slupky, ale není to nutné.
2.
Grep očistíme a použijeme jen dužinu.
3.
Do hrnce dáme vodu s cukrem, skořicí a hřebíčkem. Přidáme nakrájenou dýni a grapefruit. Přivedeme k varu.
4.
Ztlumíme teplotu a vaříme do změknutí dýně, asi 10 minut. Necháme vychladit a uložíme do lednice do druhého dne.

Od: Ráďa 78, 18.9.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 5 min příprava
10 min vaření
24 hod celkem
Množství: 3 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 6 Kč
Kategorie: chuťovky, česká, zelenina, ovoce, přílohy, vegetariánské, veganské

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
104.04 kcal
Protein
1.23 g
Sacharidy
z toho cukr
23.91 g
17.52 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
0.22 g
0.02 g

Detailní rozpis podle ingrediencí


×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.