Hokaido kompot s grepem

Hokaido kompot připravujeme často v sobotu večer, aby byl k nedělnímu obědu. Dýně si chuťově s grepem výborně rozumí. Kompot připravujeme v malém množství, nezavařujeme.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Dýni očistíme, zbavíme jader a nakrájíme na drobné kousky. Je lepší ji okrájet ze slupky, ale není to nutné.
2.
Grep očistíme a použijeme jen dužinu.
3.
Do hrnce dáme vodu s cukrem, skořicí a hřebíčkem. Přidáme nakrájenou dýni a grapefruit. Přivedeme k varu.
4.
Ztlumíme teplotu a vaříme do změknutí dýně, asi 10 minut. Necháme vychladit a uložíme do lednice do druhého dne.

Od: Ráďa 78, 18.9.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 5 min příprava
10 min vaření
24 hod celkem
Množství: 3 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 4 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
65.77 kcal
Protein
0.87 g
Sacharidy
z toho cukr
14.04 g
12.68 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
0.39 g
0.02 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama