Hokaido kompot s grepem

Hokaido kompot připravujeme často v sobotu večer, aby byl k nedělnímu obědu. Dýně si chuťově s grepem výborně rozumí. Kompot připravujeme v malém množství, nezavařujeme.

Ingredience (3 x porce)

Postup přípravy

  1. Dýni očistíme, zbavíme jader a nakrájíme na drobné kousky. Je lepší ji okrájet ze slupky, ale není to nutné.
  2. Grep očistíme a použijeme jen dužinu.
  3. Do hrnce dáme vodu s cukrem, skořicí a hřebíčkem. Přidáme nakrájenou dýni a grapefruit. Přivedeme k varu.
  4. Ztlumíme teplotu a vaříme do změknutí dýně, asi 10 minut. Necháme vychladit a uložíme do lednice do druhého dne.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 65.77 kcal | Protein: 0.87 g | Sacharidy: 14.04 g | z toho cukr: 12.68 g | Tuk: 0.39 g | z toho nas. MK: 0.02 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1980-hokaido-kompot-s-grepem