Rychlé brambory

Také občas sáhnete po těstovinách, i když se k jídlu více hodí brambory, jen proto, že se vám nechce čekat až se uvaří? Zkuste si vzít osvědčeného pomocníka. Tlakový hrnec. Brambory budou za pár minut a s výtečnou chutí.

Ingredience

Počet porcí:

Postup přípravy

1.
Brambory oškrábeme a nakrájíme na silnější kolečka. Asi 0,5 cm.
2.
Obě cibule nakrájíme na proužky.
3.
V tlakovém hrnci rozehřejeme máslo, přidáme cibule a necháme zpěnit. Restujeme na nižší teplotu. Přisypeme koření a promícháme.
4.
Do ochucené směsi přidáme nakrájená kolečka brambor a dobře zamícháme. Zalejeme vodou, na dně tlakového hrnce by mělo být maximálně 2 cm vody.
5.
Uzavřeme tlakový hrnec a zapneme na vyšší teplotu. Až začne odcházet pára, snížíme teplotu a vaříme 8 minut. Vypneme.
6.
Necháme na hořáku mírně vychladnout, alespoň 5 nebo 10 minut abychom se neopařili. Jakmile pojistka povolí můžeme brambory servírovat.

Od: Ráďa 78, 22.5.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Doba přípravy: 15 min
Počet porcí: 2 porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 12 Kč za porci
Kategorie: česká, přílohy, brambory, z jednoho hrnce, vegetariánské

Nutriční hodnoty (1 porce)

Energetická hodnota
467.22 kcal
Protein
9.40 g
Sacharidy
z toho cukr
59.32 g
7.44 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
21.37 g
11.92 g

Detailní rozpis podle ingrediencí