Rychlé brambory

Také občas sáhnete po těstovinách, i když se k jídlu více hodí brambory, jen proto, že se vám nechce čekat až se uvaří? Zkuste si vzít osvědčeného pomocníka. Tlakový hrnec. Brambory budou za pár minut a s výtečnou chutí.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Brambory oškrábeme a nakrájíme na silnější kolečka. Asi 0,5 cm.
  2. Obě cibule nakrájíme na proužky.
  3. V tlakovém hrnci rozehřejeme máslo, přidáme cibule a necháme zpěnit. Restujeme na nižší teplotu. Přisypeme koření a promícháme.
  4. Do ochucené směsi přidáme nakrájená kolečka brambor a dobře zamícháme. Zalejeme vodou, na dně tlakového hrnce by mělo být maximálně 2 cm vody.
  5. Uzavřeme tlakový hrnec a zapneme na vyšší teplotu. Až začne odcházet pára, snížíme teplotu a vaříme 8 minut. Vypneme.
  6. Necháme na hořáku mírně vychladnout, alespoň 5 nebo 10 minut abychom se neopařili. Jakmile pojistka povolí můžeme brambory servírovat.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 452.47 kcal | Protein: 7.60 g | Sacharidy: 51.69 g | z toho cukr: 4.49 g | Tuk: 21.57 g | z toho nas. MK: 12.99 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1649-rychle-brambory