Také občas sáhnete po těstovinách, i když se k jídlu více hodí brambory, jen proto, že se vám nechce čekat až se uvaří? Zkuste si vzít osvědčeného pomocníka. Tlakový hrnec. Brambory budou za pár minut a s výtečnou chutí.
Ingredience (2 x porce)
Postup přípravy
Brambory oškrábeme a nakrájíme na silnější kolečka. Asi 0,5 cm.
Obě cibule nakrájíme na proužky.
V tlakovém hrnci rozehřejeme máslo, přidáme cibule a necháme zpěnit. Restujeme na nižší teplotu. Přisypeme koření a promícháme.
Do ochucené směsi přidáme nakrájená kolečka brambor a dobře zamícháme. Zalejeme vodou, na dně tlakového hrnce by mělo být maximálně 2 cm vody.
Uzavřeme tlakový hrnec a zapneme na vyšší teplotu. Až začne odcházet pára, snížíme teplotu a vaříme 8 minut. Vypneme.
Necháme na hořáku mírně vychladnout, alespoň 5 nebo 10 minut abychom se neopařili. Jakmile pojistka povolí můžeme brambory servírovat.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 452.47 kcal |
Protein: 7.60 g |
Sacharidy: 51.69 g |
z toho cukr: 4.49 g |
Tuk: 21.57 g |
z toho nas. MK: 12.99 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1649-rychle-brambory