Marocké kuře (tajine)

Tajine je marocký pokrm připravený v hrnci nazývaném tajine, který má poklici ve vysokém kónickém tvaru. Existují různé varianty tajine, od tradiční jehněčí, až po kuřecí, hovězí nebo zeleninový. V našich podmínkách můžeme místo hrnec tajine nahradit obyčejným hrncem, zapékací mísou, tlakovým hrncem nebo pomalým hrncem.

Ingredience

    • nebo

Kořenicí směs

Počet porcí:

Postup přípravy

1.
Troubu nastavíme na 180°C. Zatímco v malé misce smícháme všechny ingredience (sladká mletá paprika, pálivá paprika, kmín mletý, nakrájený zázvor, koriandr mletý, pepř mletý a sůl) na kořenicí směs a dáme ji bokem.
2.
Kuřecí prsa opláchneme, osušíme a porcujeme na vetší kusy. Osolíme a opepřeme důkladně ze všech stran.
3.
Na hluboké pánvi nebo v silnostěnném hrnci rozpustíme máslo, přidáme maso a opečeme ho ze všech stran, poté maso vyndáme. Do pánve přidáme nakrájenou cibuli a opečeme ji (v případě potřeby můžeme přidat kousek másla).
4.
Dále přidáme česnek a kořenicí směs. Krátce opečeme a necháme rozvonět. Pak přidáme 250 ml vařící vody nebo vývaru, rozmícháme a přivedeme k varu. Poté odstavíme z plotny a přelijeme do zapékací mísy.
5.
Dále do zapékací mísy přidáme maso, přidáme olivy a citrónová kolečka, posypeme koriandrem a petrželkou. Přiklopíme a necháme péct v troubě cca 1 hodinu při 180°C.
6.
Vyndáme z trouby a podáváme s rýží. Bon appétit!

Od: Snuttig&Nici, 2.5.2019

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Doba přípravy: 1 hod 20 min
Počet porcí: 4 porce
Autor: Snuttig&Nici
Cena ingrediencí: 85 Kč za porci
Kategorie: hlavní chod, rýže, drůbeží maso, z jednoho hrnce

Nutriční hodnoty (1 porce)

Energetická hodnota
553.47 kcal
Protein
54.45 g
Sacharidy
z toho cukr
14.90 g
3.43 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
30.69 g
4.59 g

Detailní rozpis podle ingrediencí