Kuřecí tajine s cizrnou

Tajine je pokrm typický pro Maroko. Je připravovaný v hliněném hrnci s poklicí v kónickém tvaru zvaném tajine. Bývá kořeněný a je pro něj typická nasládlá chuť. Výborné tajine si však připravíte i bez tohoto hrnce.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nejprve si nakrájejte kuřecí maso na větší kusy, smíchejte s harissou a nechte odležet přibližně půl hodiny.
2.
Poté si rozehřejte olej ve větší pánvi s pokličkou nebo rendlíku a orestujte maso, 2-3 minuty budou stačit. Poté jej vyjměte a dejte stranou.
3.
V pánvi po masu na nižší plamen orestujte cibuli, dokud nezměkne, asi 8 minut, přidejte koření, maso, krájená rajčata, rozinky a vývar. Osolte a na mírný plamen nechte dusit pod pokličkou asi 45 minut.
4.
Poté přidejte cizrnu a odkryté nechte ještě 15 minut vařit, aby se omáčka trošku zredukovala a zhoustla.
5.
Podávejte s kuskusem zdobené lístky čerstvé máty.

Od: BunTom, 13.12.2018

Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
5.0
hodnotit
Čas: 1 hod 30 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: BunTom
Cena ingrediencí: 1 × porce = 63 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: hlavní chod, drůbeží maso, z jednoho hrnce, bez laktózy
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
718.44 kcal
Protein
60.41 g
Sacharidy
z toho cukr
82.03 g
25.12 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
13.00 g
3.02 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama