Kuřecí tajine s cizrnou
Tajine je pokrm typický pro Maroko. Je připravovaný v hliněném hrnci s poklicí v kónickém tvaru zvaném tajine. Bývá kořeněný a je pro něj typická nasládlá chuť. Výborné tajine si však připravíte i bez tohoto hrnce.
Reklama
    
  Postup přípravy
1.
                    Nejprve si nakrájejte kuřecí maso na větší kusy, smíchejte s harissou a nechte odležet přibližně půl hodiny.
                2.
                    Poté si rozehřejte olej ve větší pánvi s pokličkou nebo rendlíku a orestujte maso, 2-3 minuty budou stačit. Poté jej vyjměte a dejte stranou.
                3.
                    V pánvi po masu na nižší plamen orestujte cibuli, dokud nezměkne, asi 8 minut, přidejte koření, maso, krájená rajčata, rozinky a vývar. Osolte a na mírný plamen nechte dusit pod pokličkou asi 45 minut.
                4.
                    Poté přidejte cizrnu a odkryté nechte ještě 15 minut vařit, aby se omáčka trošku zredukovala a zhoustla.
                5.
                    Podávejte s kuskusem zdobené lístky čerstvé máty.
                Reklama
    
  Reklama
    
  Reklama
    
  Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
    
  Nutriční hodnoty
Množství  | 
                1 × porce  | 
            
Energetická hodnota  | 
                714.24 kcal  | 
            
Protein  | 
                59.73 g  | 
            
| 
                     Sacharidy 
                    z toho cukr 
                 | 
                
                     82.62 g 
                    24.94 g 
                 | 
            
| 
                     Tuk 
                    z toho nas. mastné kyseliny 
                 | 
                
                     12.72 g 
                    2.95 g 
                 | 
            
Reklama
    
  Reklama
    
  



