Kuřecí tajine s cizrnou

Tajine je pokrm typický pro Maroko. Je připravovaný v hliněném hrnci s poklicí v kónickém tvaru zvaném tajine. Bývá kořeněný a je pro něj typická nasládlá chuť. Výborné tajine si však připravíte i bez tohoto hrnce.

Ingredience

Počet porcí:

Postup přípravy

1.
Nejprve si nakrájejte kuřecí maso na větší kusy, smíchejte s harissou a nechte odležet přibližně půl hodiny.
2.
Poté si rozehřejte olej ve větší pánvi s pokličkou nebo rendlíku a orestujte maso, 2-3 minuty budou stačit. Poté jej vyjměte a dejte stranou.
3.
V pánvi po masu na nižší plamen orestujte cibuli, dokud nezměkne, asi 8 minut, přidejte koření, maso, krájená rajčata, rozinky a vývar. Osolte a na mírný plamen nechte dusit pod pokličkou asi 45 minut.
4.
Poté přidejte cizrnu a odkryté nechte ještě 15 minut vařit, aby se omáčka trošku zredukovala a zhoustla.
5.
Podávejte s kuskusem zdobené lístky čerstvé máty.

Od: BunTom, 13.12.2018

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
5.0
hodnotit
Doba přípravy: 1 hod 30 min
Počet porcí: 4 porce
Autor: BunTom
Cena ingrediencí: 67 Kč za porci
Kategorie: hlavní chod

Nutriční hodnoty (1 porce)

Energetická hodnota
751.75 kcal
Protein
66.63 g
Sacharidy
z toho cukr
90.31 g
23.12 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
13.78 g
2.67 g

Detailní rozpis podle ingrediencí