Tajine je pokrm typický pro Maroko. Je připravovaný v hliněném hrnci s poklicí v kónickém tvaru zvaném tajine. Bývá kořeněný a je pro něj typická nasládlá chuť. Výborné tajine si však připravíte i bez tohoto hrnce.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Nejprve si nakrájejte kuřecí maso na větší kusy, smíchejte s harissou a nechte odležet přibližně půl hodiny.
Poté si rozehřejte olej ve větší pánvi s pokličkou nebo rendlíku a orestujte maso, 2-3 minuty budou stačit. Poté jej vyjměte a dejte stranou.
V pánvi po masu na nižší plamen orestujte cibuli, dokud nezměkne, asi 8 minut, přidejte koření, maso, krájená rajčata, rozinky a vývar. Osolte a na mírný plamen nechte dusit pod pokličkou asi 45 minut.
Poté přidejte cizrnu a odkryté nechte ještě 15 minut vařit, aby se omáčka trošku zredukovala a zhoustla.
Podávejte s kuskusem zdobené lístky čerstvé máty.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 714.24 kcal |
Protein: 59.73 g |
Sacharidy: 82.62 g |
z toho cukr: 24.94 g |
Tuk: 12.72 g |
z toho nas. MK: 2.95 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1210-kureci-tajine-s-cizrnou