Kuřecí tajine s cizrnou

Tajine je pokrm typický pro Maroko. Je připravovaný v hliněném hrnci s poklicí v kónickém tvaru zvaném tajine. Bývá kořeněný a je pro něj typická nasládlá chuť. Výborné tajine si však připravíte i bez tohoto hrnce.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Nejprve si nakrájejte kuřecí maso na větší kusy, smíchejte s harissou a nechte odležet přibližně půl hodiny.
  2. Poté si rozehřejte olej ve větší pánvi s pokličkou nebo rendlíku a orestujte maso, 2-3 minuty budou stačit. Poté jej vyjměte a dejte stranou.
  3. V pánvi po masu na nižší plamen orestujte cibuli, dokud nezměkne, asi 8 minut, přidejte koření, maso, krájená rajčata, rozinky a vývar. Osolte a na mírný plamen nechte dusit pod pokličkou asi 45 minut.
  4. Poté přidejte cizrnu a odkryté nechte ještě 15 minut vařit, aby se omáčka trošku zredukovala a zhoustla.
  5. Podávejte s kuskusem zdobené lístky čerstvé máty.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 718.44 kcal | Protein: 60.41 g | Sacharidy: 82.03 g | z toho cukr: 25.12 g | Tuk: 13.00 g | z toho nas. MK: 3.02 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1210-kureci-tajine-s-cizrnou