Domácí snickers

Jako originál, možná i lepší než originál.

Ingredience

Na karamel

Na nugát

Dále

Počet porcí:

Postup přípravy

1.
Pro výrobu karamelu rozmixujeme datle, mandlové mléko a arašídové máslo, dokud nebude směs hladká.
2.
Dále přidáme slané arašídy a zamícháme lžící.
3.
Pro výrobu nugátu smícháme kokosovou mouku, sirup a arašídové máslo v malé misce.
4.
Do malé misky vložíme pečící papír a rozprostřeme karamelovou směs, poté nugátovou směs.
5.
Dáme do mrazáku, minimálně na 2 hodiny.
6.
Vyndáme z mrazáku a vyklopíme na prkénko.
7.
Rozřízneme na několik tyčinek.
8.
Připravíme si vodní lázeň (velký hrnec s vodou), nad něj si vložíme menší hrnec, kde rozpustíme čokoládu. Já přidala i trochu mléka, aby čokoláda byla jemnější a lépe se mi tyčinky v čokoládě obalovaly.
9.
Nakonec necháme ztuhnout. Pokud chceme ochutnat co nejdříve, zase šoupneme do mrazáku.

Od: Liška, 31.1.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Doba přípravy: 3 hod
Počet porcí: 4 porce
Autor: Liška
Cena ingrediencí: 47 Kč za porci
Kategorie: dezert, čokoláda, vegetariánské, veganské

Nutriční hodnoty (1 porce)

Energetická hodnota
744.29 kcal
Protein
22.42 g
Sacharidy
z toho cukr
45.91 g
34.40 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
52.33 g
17.28 g

Detailní rozpis podle ingrediencí