Pro výrobu karamelu rozmixujeme datle, mandlové mléko a arašídové máslo, dokud nebude směs hladká.
Dále přidáme slané arašídy a zamícháme lžící.
Pro výrobu nugátu smícháme kokosovou mouku, sirup a arašídové máslo v malé misce.
Do malé misky vložíme pečící papír a rozprostřeme karamelovou směs, poté nugátovou směs.
Dáme do mrazáku, minimálně na 2 hodiny.
Vyndáme z mrazáku a vyklopíme na prkénko.
Rozřízneme na několik tyčinek.
Připravíme si vodní lázeň (velký hrnec s vodou), nad něj si vložíme menší hrnec, kde rozpustíme čokoládu. Já přidala i trochu mléka, aby čokoláda byla jemnější a lépe se mi tyčinky v čokoládě obalovaly.
Nakonec necháme ztuhnout. Pokud chceme ochutnat co nejdříve, zase šoupneme do mrazáku.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 807.42 kcal |
Protein: 21.99 g |
Sacharidy: 57.78 g |
z toho cukr: 44.79 g |
Tuk: 53.45 g |
z toho nas. MK: 16.30 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1432-domaci-snickers