Domácí snickers

Jako originál, možná i lepší než originál.

Ingredience (4 x porce)

Na karamel

Na nugát

Dále

Postup přípravy

  1. Pro výrobu karamelu rozmixujeme datle, mandlové mléko a arašídové máslo, dokud nebude směs hladká.
  2. Dále přidáme slané arašídy a zamícháme lžící.
  3. Pro výrobu nugátu smícháme kokosovou mouku, sirup a arašídové máslo v malé misce.
  4. Do malé misky vložíme pečící papír a rozprostřeme karamelovou směs, poté nugátovou směs.
  5. Dáme do mrazáku, minimálně na 2 hodiny.
  6. Vyndáme z mrazáku a vyklopíme na prkénko.
  7. Rozřízneme na několik tyčinek.
  8. Připravíme si vodní lázeň (velký hrnec s vodou), nad něj si vložíme menší hrnec, kde rozpustíme čokoládu. Já přidala i trochu mléka, aby čokoláda byla jemnější a lépe se mi tyčinky v čokoládě obalovaly.
  9. Nakonec necháme ztuhnout. Pokud chceme ochutnat co nejdříve, zase šoupneme do mrazáku.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 807.42 kcal | Protein: 21.99 g | Sacharidy: 57.78 g | z toho cukr: 44.79 g | Tuk: 53.45 g | z toho nas. MK: 16.30 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1432-domaci-snickers