Domácí čokoládové pralinky

Čokoládové pralinky, pochoutka oblíbená napříč světem, pochází z Belgie. Vy si ji však můžete vyrobit i doma. Je to snadné a zábavné. Stačí vám kvalitní čokoláda, suroviny na náplň dle vašeho výběru a formičky, ve kterých budou pralinky tuhnout. Takové formičky dnes už seženete v každém lepším obchodě s kuchyňským nádobím. Nakoupeno? Tak se do toho s námi pusťte!

Reklama

Ingredience

Náplň

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nejdříve si připravte vodní lázeň. V té pak rozpusťte 3 tabulky čokolády. Čokoládu si zvolte podle vašich chuťových preferencí. Můžete použít jak mléčnou, tak hořkou i bílou.
2.
Část horké čokolády vlijte do formiček, zbytek udržujte v horkém stavu.
3.
Čokoládou pomažte celé formičky, i stěny, a pak je uložte do lednice, aby pralinky ztuhly.
4.
Ztuhlou polovinu pralinek naplňte vašimi oblíbenými příchutěmi.
5.
Ty můžete plnit oříšky, karamelem, jahodovou marmeládou, fantazii se meze nekladou. Výborné je ochutit pralinky kapkou rumu, čokoláda pak bude mít grády.
6.
Náplň přelijte druhou polovinou rozpuštěné čokolády a formičky dejte opět uložit do chladu.
7.
Pralinky nechte ztuhnout do dalšího dne. Poté je mírným poklepáním vyklopte z formiček a rozdělte do košíčků.
8.
Hotové pralinky můžete ještě zastříkat polevou nebo ozdobit mašličkou a darovat jako sladké potěšení.

Od: Barbora, 28.11.2021

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
15 min vaření
30 min celkem
Množství: 25 × porce
Autor: Barbora
Cena ingrediencí: 1 × porce = 3 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: dezert, čokoláda, Vánoce, Valentýn, vegetariánské, bezlepkové, bez laktózy
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
58.92 kcal
Protein
0.48 g
Sacharidy
z toho cukr
6.96 g
6.60 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
3.24 g
1.92 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama