Čokoládové pralinky, pochoutka oblíbená napříč světem, pochází z Belgie. Vy si ji však můžete vyrobit i doma. Je to snadné a zábavné. Stačí vám kvalitní čokoláda, suroviny na náplň dle vašeho výběru a formičky, ve kterých budou pralinky tuhnout. Takové formičky dnes už seženete v každém lepším obchodě s kuchyňským nádobím. Nakoupeno? Tak se do toho s námi pusťte!
Ingredience (25 x porce)
Náplň
Postup přípravy
Nejdříve si připravte vodní lázeň. V té pak rozpusťte 3 tabulky čokolády. Čokoládu si zvolte podle vašich chuťových preferencí. Můžete použít jak mléčnou, tak hořkou i bílou.
Část horké čokolády vlijte do formiček, zbytek udržujte v horkém stavu.
Čokoládou pomažte celé formičky, i stěny, a pak je uložte do lednice, aby pralinky ztuhly.
Ty můžete plnit oříšky, karamelem, jahodovou marmeládou, fantazii se meze nekladou. Výborné je ochutit pralinky kapkou rumu, čokoláda pak bude mít grády.
Náplň přelijte druhou polovinou rozpuštěné čokolády a formičky dejte opět uložit do chladu.
Pralinky nechte ztuhnout do dalšího dne. Poté je mírným poklepáním vyklopte z formiček a rozdělte do košíčků.
Hotové pralinky můžete ještě zastříkat polevou nebo ozdobit mašličkou a darovat jako sladké potěšení.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 58.92 kcal |
Protein: 0.48 g |
Sacharidy: 6.96 g |
z toho cukr: 6.60 g |
Tuk: 3.24 g |
z toho nas. MK: 1.92 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3291-domaci-cokoladove-pralinky