Domácí horká čokoláda

Podzim je tady. Venku se ochlazuje a my měníme jak šatník, tak jídelníček. Na řadu přichází teplé nápoje. Uvařte si doma oblíbený nápoj dětí i dospělých: horkou čokoládu. Můžete ji navíc variovat podle chuti. Horká čokoláda se dá vyrobit z hořké čokolády, z mléčné, ale klidně i z oříškové nebo z karamelové. Vždy bude vynikající. Ozdobit ji můžete gumovými bonbony marshmallows nebo klasicky šlehačkou. A teď už recept!

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nejdříve připravíme vodní lázeň. Do velkého hrnce nalijeme vodu, zhruba ze dvou třetin, hrnec nesmí být plný. Vodu přivedeme k varu. Pak vložíme do velkého hrnce menšího hrnec.
2.
V menším hrnci rozpustíme tabulku vybrané čokolády. Průběžně mícháme, ať se čokoláda nepřipaluje.
3.
Do hrnku nalijeme mléko a vsypeme do něj dvě lžičky pudingového prášku. Rozmícháme a postupně vlijeme do rozpuštěné čokolády. Neustále mícháme.
4.
Do čokolády pomalu přiléváme i smetanu na vaření. Ohříváme, až bude čokoláda dostatečně horká.
5.
Horkou čokoládu rozlijeme do hrnečků a ozdobíme.
6.
TIP: Pokud chcete udělat verzi pro dospělé, můžete přidat do čokolády menšího panáka oříškového nebo kávového likéru.

Od: Barbora, 6.10.2020

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
10 min vaření
20 min celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Barbora
Cena ingrediencí: 1 × porce = 27 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
455.45 kcal
Protein
7.22 g
Sacharidy
z toho cukr
38.68 g
35.28 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
30.18 g
18.67 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama