Likér z plněných bonbónů

Rádi zdobíme stromeček velkou čokoládovou kolekcí. Kupujeme hned několik různých krabic. A každoročně nám zbývá mnoho bonbonů, o které na stromečku nikdo neprojevil zájem. Jsou to ty plněné. Pokud patříte mezi ty, kdo plněné bonbóny nemá příliš v oblibě, můžete je proměnit v lahodný likér.

Reklama

Ingredience

    • nebo
Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Mléko dáme do většího hrnce a začneme zahřívat. Přidáme bonbóny a promícháme do úplného rozpuštění. Směs bude houstnout.
2.
Vaříme na mírný stupeň. Jakmile se bonbóny rozpustí, vypneme. Vmícháme hrnek rumu nebo hrnek vodky. Necháme vychladnout a přeléváme do lahví.
3.
S rumem je likér sladší s vodkou více vynikne chuť čokolády a bonbónů. Můžete rozehřátou směs rozdělit na poloviny a na jednu polovinu dát 120 ml vodky a do druhé vmíchat 120 ml rumu. Získáte hned dva chutné likéry.

Od: Ráďa 78, 5.1.2021

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 5 min příprava
10 min vaření
30 min celkem
Množství: 30 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 6 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
83.18 kcal
Protein
1.03 g
Sacharidy
z toho cukr
7.91 g
7.19 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
3.25 g
1.97 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama