Likér z plněných bonbónů

Rádi zdobíme stromeček velkou čokoládovou kolekcí. Kupujeme hned několik různých krabic. A každoročně nám zbývá mnoho bonbonů, o které na stromečku nikdo neprojevil zájem. Jsou to ty plněné. Pokud patříte mezi ty, kdo plněné bonbóny nemá příliš v oblibě, můžete je proměnit v lahodný likér.

Ingredience (30 x porce)

Postup přípravy

  1. Mléko dáme do většího hrnce a začneme zahřívat. Přidáme bonbóny a promícháme do úplného rozpuštění. Směs bude houstnout.
  2. Vaříme na mírný stupeň. Jakmile se bonbóny rozpustí, vypneme. Vmícháme hrnek rumu nebo hrnek vodky. Necháme vychladnout a přeléváme do lahví.
  3. S rumem je likér sladší s vodkou více vynikne chuť čokolády a bonbónů. Můžete rozehřátou směs rozdělit na poloviny a na jednu polovinu dát 120 ml vodky a do druhé vmíchat 120 ml rumu. Získáte hned dva chutné likéry.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 83.18 kcal | Protein: 1.03 g | Sacharidy: 7.91 g | z toho cukr: 7.19 g | Tuk: 3.25 g | z toho nas. MK: 1.97 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2929-liker-z-plnenych-bonbonu