Podzim je tady. Venku se ochlazuje a my měníme jak šatník, tak jídelníček. Na řadu přichází teplé nápoje. Uvařte si doma oblíbený nápoj dětí i dospělých: horkou čokoládu. Můžete ji navíc variovat podle chuti. Horká čokoláda se dá vyrobit z hořké čokolády, z mléčné, ale klidně i z oříškové nebo z karamelové. Vždy bude vynikající. Ozdobit ji můžete gumovými bonbony marshmallows nebo klasicky šlehačkou. A teď už recept!
Ingredience (2 x porce)
Postup přípravy
Nejdříve připravíme vodní lázeň. Do velkého hrnce nalijeme vodu, zhruba ze dvou třetin, hrnec nesmí být plný. Vodu přivedeme k varu. Pak vložíme do velkého hrnce menšího hrnec.
V menším hrnci rozpustíme tabulku vybrané čokolády. Průběžně mícháme, ať se čokoláda nepřipaluje.
Do hrnku nalijeme mléko a vsypeme do něj dvě lžičky pudingového prášku. Rozmícháme a postupně vlijeme do rozpuštěné čokolády. Neustále mícháme.
Do čokolády pomalu přiléváme i smetanu na vaření. Ohříváme, až bude čokoláda dostatečně horká.
Horkou čokoládu rozlijeme do hrnečků a ozdobíme.
TIP: Pokud chcete udělat verzi pro dospělé, můžete přidat do čokolády menšího panáka oříškového nebo kávového likéru.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 455.45 kcal |
Protein: 7.22 g |
Sacharidy: 38.68 g |
z toho cukr: 35.28 g |
Tuk: 30.18 g |
z toho nas. MK: 18.67 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2813-domaci-horka-cokolada