Domácí horká čokoláda

Podzim je tady. Venku se ochlazuje a my měníme jak šatník, tak jídelníček. Na řadu přichází teplé nápoje. Uvařte si doma oblíbený nápoj dětí i dospělých: horkou čokoládu. Můžete ji navíc variovat podle chuti. Horká čokoláda se dá vyrobit z hořké čokolády, z mléčné, ale klidně i z oříškové nebo z karamelové. Vždy bude vynikající. Ozdobit ji můžete gumovými bonbony marshmallows nebo klasicky šlehačkou. A teď už recept!

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Nejdříve připravíme vodní lázeň. Do velkého hrnce nalijeme vodu, zhruba ze dvou třetin, hrnec nesmí být plný. Vodu přivedeme k varu. Pak vložíme do velkého hrnce menšího hrnec.
  2. V menším hrnci rozpustíme tabulku vybrané čokolády. Průběžně mícháme, ať se čokoláda nepřipaluje.
  3. Do hrnku nalijeme mléko a vsypeme do něj dvě lžičky pudingového prášku. Rozmícháme a postupně vlijeme do rozpuštěné čokolády. Neustále mícháme.
  4. Do čokolády pomalu přiléváme i smetanu na vaření. Ohříváme, až bude čokoláda dostatečně horká.
  5. Horkou čokoládu rozlijeme do hrnečků a ozdobíme.
  6. TIP: Pokud chcete udělat verzi pro dospělé, můžete přidat do čokolády menšího panáka oříškového nebo kávového likéru.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 455.45 kcal | Protein: 7.22 g | Sacharidy: 38.68 g | z toho cukr: 35.28 g | Tuk: 30.18 g | z toho nas. MK: 18.67 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2813-domaci-horka-cokolada