Zelný předkrm s uzeným a opékaným bramborem

Předkrm má jeden jediný úkol. Vzbudit chuť na hlavní jídlo. Podráždit chuťové buňky umí předkrm ze sladkého zelí dokonale. Možná budete chtít vynechat hlavní jídlo a jít si ještě přidat.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Na pánev dáme na rozehřáté sádlo (polovina, 2 lžíce) opékat nakrájenou cibulku, mezitím nakrájíme na drobné kostičky uzené maso.
2.
Maso přidáme k cibulce a asi 5 minut restujeme. Poté přidáme sladké bílé zelí, prohřejeme, promícháme a dáme z pánve.
3.
Druhou polovinu sádla rozehřejeme, na tenké plátky nakrájíme vařený brambor a opečeme z obou stran. Po opečení dáme na stranu pánve a vrátíme zelí s uzeným masem. Krátce prohřejeme, abychom podávali vše teplé.

Od: Iva V, 30.1.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 8 Kč
Kategorie: předkrm, česká

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
253.83 kcal
Protein
8.32 g
Sacharidy
z toho cukr
19.27 g
3.20 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
15.94 g
6.89 g

Detailní rozpis podle ingrediencí